Overzicht: De leukste concerten van deze week

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten. In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. 

Nu de festivaltenten zo langzamerhand weer op een stapel in de loods liggen, is het weer tijd voor volle concertzalen. De komende maanden betreedt een tal van supersterren weer het podium van onder meer de Ziggo Dome, maar ook in de kleinere clubs staat veel interessantst geboekt.

Zo speelt de zoon van Sting met zijn band een aantal clubshows op Nederlandse bodem en trekt rockband Paceshifters er ook op uit. De kleine singer-songwriter Passenger beklimt ondertussen het grote podium van de Heineken Music Hall.

Lilly Wood & The Prick - Maandag 6 oktober, Paradiso, Amsterdam
De Duitse DJ Robin Schulz zorgde er voor dat Waves van Mr Probz daar niet van de radio te slaan was, maar het Franse duo Lilly Wood and the Prick mag hem ook dankbaar zijn. Hij zorgde er namelijk voor dat het nummer Prayer in C vier jaar na verschijning een grote hit werd in Europa. Ook zonder zijn hand is de act echter meer dan de moeite waard.

Meer informatie concert Lilly Wood & The Prick

Passenger - Dinsdag 7 oktober, Heineken Music Hall, Amsterdam
Jaren geleden gooide Passenger al hoge ogen als voorprogramma van Ed Sheeran in de Melkweg, maar inmiddels speelt hij zelf met gemak de grootste zalen vol. De singer-songwriter brak in 2012 door met Let Her Go, maar bewijst met het dit jaar verschenen album Whispers dat hij nog lang niet over zijn top heen is.

Meer informatie concert Passenger

Yann Tiersen - Dinsdag 7 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht
In het verleden trokken verliefde stelletjes massaal naar concerten van de Franse muzikant Yann Tiersen: hij is ten slotte verantwoordelijk voor de soundtrack van de film Amelie. Zijn concerten zijn echter allesbehalve een romantisch feestje. Maar dat betekent niet dat ze niet de moeite waard zijn: Tiersen experimenteert er op los en levert steevast een unieke en sterke show.

Meer informatie concert Yann Tiersen 

Fiction Plane - Woensdag 8 t/m zaterdag 11 oktober / Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Heerlen
Joe Sumner is vooral bekend als zoon van Sting - die zelf volgend jaar naar Nederland komt - maar speelt ook in de uitstekende band Fiction Plane. De groep scoorde een bescheiden hit met het nummer You Know You’re Good, maar brak nooit echt door. Dit jaar moet dat met nieuwe muziek alsnog gebeuren.

Meer informatie tour Fiction Plane

London Grammar - Woensdag 8 oktober, Heineken Music Hall, Amsterdam
Deze week komt het er dan alsnog van: een optreden van London Grammar op Nederlandse bodem. De groep speelde eerder dit jaar al in de hoofdstad, maar annuleerde twee jaar op rij last-minute een optreden op Lowlands. Het uitstekende geluid in de HMH zorgt er ongetwijfeld voor dat de prachtige stem van zangeres Hannah Reid nog beter binnenkomt.

Meer informatie concert London Grammar

Paceshifters - Donderdag 9 t/m zaterdag 11 oktober / Den Haag, Maastricht en Amsterdam
Afgelopen week bracht Paceshifters met Breach misschien wel de beste Nederlandse gitaarplaat van het jaar uit. Nu is het tijd om het album te presenteren op de vaderlandse podia met een aantal clubshows. Nu nog te zien in kleine zalen, maar dat kan nooit heel lang meer duren.

Meer informatie tour van Paceshifters

Anna Aaron - Vrijdag 10 oktober, Paradiso, Amsterdam
Wie in het verleden concerten van zangeressen als Amy MacDonald, Rachel Sermanni en Selah Sue in de kleine zaal van Paradiso zag, weet dat dames daar nogal eens boven zichzelf uitstijgen. De show van Anna Aaron deze week kan uiteindelijk ook nog wel eens in dat rijtje belanden. De muziek van de bijzondere blondine heeft in ieder geval de potentie.

Meer informatie concert Anna Aaron

Death From Above 1979 - Zaterdag 11 oktober, Melkweg, Amsterdam
Bijna tien jaar geleden speelde Death From Above 1979 voor het laatst in Nederland. Toen op Lowlands en in Paradiso, nu in de Melkweg. Het duo is er dan ook een lange tijd uitgeweest, maar keert dit jaar ijzersterk terug met The Physical World, dat pas zijn tweede album is. Nu al een memorabele show.

Meer informatie concert Death From Above 1979 

Ólöf Arnalds - Zaterdag 11 oktober, EKKO, Utrecht / Zondag 12 oktober, Rotown, Rotterdam
Niet te verwarren met landgenoot Olafur Arnalds, deze IJslandse zangeres. Arnalds maakt deel uit van het experimentele collectief Mum, maar brengt solo ook al jaren sterke albums uit. Live staat ze garant voor een show vol kippenvelmomenten die elke zaal muisstil krijgt.

Meer informatie tour Ólöf Arnalds

OFF! - Zondag 12 oktober, 013, Tilburg
Met Keith Morris (Black Flag) als zanger, Steven McDonald (Redd Kross) op bas, Dimitri Coats (Burning Brides) als gitarist en Mario Rubalcaba (o.a. Rocket from the Crypt) achter het drumstel is punkrockband OFF! op papier al legendarisch. Live maakt de band het ook nog eens waar. In zijn nog relatief prille bestaan bouwde de groep al een hoogstaande livereputatie op.

Meer informatie concert OFF

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie