Gitarist Jimmy Page denkt dat zijn voormalige band Led Zeppelin nooit meer bij elkaar komt.

Eerder stuurde de gitarist juist aan op een reünie, vanwege de heruitgave van alle klassieke albums van de band. 

Page heeft meerdere keren gezegd dat hij hoopt dat de groep nog een keer bij elkaar zal komen. Tot dusver was het vooral zanger Robert Plant die de boot afhield.

De gitarist deed zijn uitspraak vandaag tegenover het Britse muziekblad NME. Hij deed dat bij de presentatie van de geremasterde versies van de albums Zeppelin IV en Houses Of The Holy in de Londense Olympic studio.

Op de concrete vraag naar een mogelijke reünie antwoordde Page: "Ik denk niet dat dat er nog inzit en meer kan ik er ook niet over zeggen. Ik ga niet in detail in op wat deze of gene zegt. Ik stel alleen vast dat het er niet meer inzit."

Hij zegt wel nieuwe band te willen vormen waarmee hij het repertoire van z'n hele carrière kan spelen, inclusief de Led Zeppelin songs.

"Ik heb de groep nog niet samengesteld, maar dat ga ik komend jaar doen. En als we concerten geven, zullen die mijn hele loopbaan omspannen. Vanaf mijn vroege jaren met The Yardbirds. En er zullen ook zeker nieuwe nummers gespeeld worden."

Klassiekers

Led Zeppelin bestond van 1968 tot 1980. De eerste zes albums van de groep zijn rockklassiekers en de band had wereldwijd succes met songs als Whole Lotta Love, Immigrant Song en Stairway to Heaven. In 1985 en 2007 waren er incidentele reünieconcerten.

Hoewel de druk van de fans om weer bij elkaar te komen groot bleef, was zanger Robert Plant altijd duidelijk in zijn opvatting. Hij wil nieuwe muziek maken en niet vasthouden aan het verleden. Begin september verscheen zijn tiende solo-album Lullaby and the Ceaseless Roar.