"A girl with a guitar is twelve times better than another crazy band of boys", zingt Prince op Plectrumelectrum, een van zijn twee nieuwe albums. Deze plaat maakte hij samen met de meidenband 3rdeyegirl.

Plectrumelectrum kan gezien worden als het zusteralbum van het ook net uitgekomen Art Official Age, hoewel de platen stilistisch gezien enorm van elkaar verschillen.

Allebei bevatten ze kenmerkende sounds en maniertjes van Prince, toch is Plectrumelectrum qua karakter en benadering het tegenovergestelde.

Topnummers:

1. Funknroll
Zo bevat Plectrumelectrum echt een ronkend bandgeluid, daar het ook daadwerkelijk ingespeeld is met een band. In tegenstelling tot Art Official Age dat vrijwel geheel door Prince zelf in elkaar gesleuteld is. Het verschil wordt het best duidelijk in de vorm van rocknummer Funknroll, dat in een totaal andere, meer elektronische mix op Art Official Age staat.

2. Boytrouble
Je kunt Plectrumelectrum zien als een nieuw eerbetoon van Prince aan de vrouw en aan de kracht en onafhankelijkheid van de vrouw. Bovendien heeft Prince altijd fijne popliedjes voor vrouwen geschreven, denk aan Vanity 6, The Bangles en Apollonia 6. Boytrouble, met gastbijdrages van Lizzo en Sophia Eris, kan aan dat rijtje worden toegevoegd.

3. Tictactoe
Een van de meest subtiele liedjes op de plaat is het zwoele Tictactoe. Het nummer had eveneens niet misstaan op Art Official Age, noch op een van de albums die Prince in de eerste helft van de jaren 90 heeft uitgebracht. Vocaal valt het nummer op doordat er niet één leadvocalist is. Prince zingt het geheel samen met 3rdeyegirl.

Plus- en minpunten:

Net als Art Official Age is de productie van dit album wat gedateerd, al is dat inherent aan het type funkrock dat Prince altijd gemaakt heeft. Het stoort dan ook nergens, al zijn rockballad Whitecaps, het jaren 80-hardrocknummer Aintturninround en de overdadige instrumentale titelsong behoorlijke uitglijers op een verder aardige plaat.