Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Vrienden Van Amstel houdt progamma tot laatste moment geheim

De organisatie van De Vrienden Van Amstel Live heeft besloten de line-up van het evenement tot de eerste uitvoering van de show geheim te houden.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

De zeventiende reeks van het jaarlijkse muziekevenement eind januari in de Rotterdamse Ahoy is voor het eerst nagenoeg uitverkocht zonder dat er ook maar één naam aangekondigd is.

De organisatoren laten nu weten nog geen naam te verklappen voor het evenement plaatsvindt. Alleen de komst van Xander de Buisonjé als presentator wordt bevestigd.

"De afgelopen jaren maakten we steeds minder van het programma bekend", zegt De Buisonjé over de strategie. "Zo wist niemand vorig jaar van de optredens van Marco Borsato en Kane, maar zodra zij het podium op kwamen, ging het dak eraf. Ik verheug me nu al op de reactie van de bezoekers komende editie."

Verrassing

"Dit jaar kiezen we ervoor om de hele line-up geheim te houden zodat de avond één grote verrassing zal zijn", aldus Jetske Freeve, marketingmanager van Amstel. "We proberen de lat steeds hoger te leggen door elke editie opnieuw te kijken hoe we onze gasten een onvergetelijke avond kunnen bezorgen."

Tevens kondigt de organisatie aan dat er dinsdagmiddag om 14.00 uur nog eens vijfduizend extra veldkaarten (voor de arenavloer van Ahoy) beschikbaar komen voor de komende editie van het muziekevenement. Zodra deze kaarten weg zijn, is de editie van 2015 geheel uitverkocht.

Aanbevolen artikelen