De ster van de Duitse dj en producer Robin Schulz is rijzende, nu hij binnen korte tijd een handvol liedjes de internationale hitlijsten in geholpen heeft. Het album Prayer is zijn eerste visitekaartje.

Anders dan bij de meeste dj’s is dit echter geen mix-cd noch een artiestenalbum, maar simpelweg een compilatie van zijn eerdere producties en remixen. Daar staan klinkende namen tussen als Coldplay, Lykke Li en Clean Bandit (instrumentale versie van de hit Rather Be), evenals obscure electro-acts en een collectie eigen tracks.

Topnummers:

1. Prayer In C (Robin Schulz Radio Edit)
Deze zomer scoorde het duo Lilly Wood and The Prick een verrassende nummer 1-hit met de single Prayer In C, dat in de remix van Robin Schulz uitgroeide tot een van de meest gedraaide zomerhits. Deze remix geldt als een blauwdruk voor vrijwel alle producties van de Duitser, maar nergens komt het zo goed uit de verf als in dit liedje.

2. Waves (Robin Schulz Remix Edit)
Het is wellicht flauw om de twee bekendste tracks op het album uit te lichten in een top 3, maar deze internationale hitversie van de doorbraaksingle van Mr. Probz is daadwerkelijk een van de sterkste nummers op dit album. Het is een ogenschijnlijk doodeenvoudige bewerking van het origineel, maar het resultaat is erg doeltreffend.

3. Willst Du (Radio Mix)
Als er iets opvalt bij beluistering van Prayer, dan is het wel het repetitieve karakter van de mixen van Robin Schulz. Een voorbeeld waar dit mooi uitpakt, is het zonnige Willst Du, waarin slechts één Duitstalige zin continu herhaald wordt (vertaald: "Wil je drugs met me nemen? Het zal rozen regenen.") over een simpele beat en gitaarlijn.

Plus- en minpunten:

Schulz verblijdt de liefhebbers van zijn zeer typerende stijl met twintig tracks, maar ze zijn allemaal van hetzelfde laken een pak. Stilistisch gezien wisselt hij zomerse lounge, chillout en deephouse af met onderkoelde pop en R&B, maar hij werkt volgens een duidelijke en bijzonder eenvoudige formule. Na tien nummers ken je het trucje wel.