De stadsbeiaardier van Utrecht opent komend weekend het festival Nordic Delight met een aantal nummers uit het repertoire van de Zweedse popgroep ABBA.

De van oorsprong uit de Poolse stad Gdansk afkomstige Malgosia Fiebig speelt op zaterdag 4 oktober vijf ABBA-liedjes op het carillion van de Nicolaikerk.

"Als beiaardier moet je een breed repertoire hebben", vertelt Fiebig aan NU.nl. "Ik speel elke week liedjes die in een groot deel van de stad te horen zijn, dus het moet afwisselend zijn."

Ze werd door de organisatie van Nordic Delight gevraagd om liedjes van ABBA te laten horen. "De bladmuziek is geschreven voor piano, maar die moet je soms bewerken, omdat je niet alle noten op het carillion kunt spelen", zegt Fiebig over liedjes als Mamma Mia en Knowing Me, Knowing You.

"Voulez-Vous was de moeilijkste om te bewerken", erkent Fiebig. "Nummers die veel percussie of gitaar hebben, zijn moeilijker om op carillion te spelen." Nordic Delight wordt zaterdag gehouden in het Centraal Museum van Utrecht. Er zijn optredens van artiesten uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland.