Zangeres Meghan Trainor is met haar eerste hit verantwoordelijk voor een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Britse hitparade.

Trainors single All About That Bass is het eerste nummer dat op basis van enkel streamingdata de Britse Top 40 binnenkomt, meldt samensteller The Official Charts Company.

Deze week sprokkelde All About That Bass het indrukwekkende aantal van 1,17 miljoen streams bij elkaar op muziekdiensten als Spotify, O2 Tracks en Deezer.

Als gevolg daarvan komt Meghan Trainor deze week op nummer 33 binnen, een week voordat haar liedje commercieel verkrijgbaar is in Groot-Brittannië. De kans is groot dat het nummer volgende week doorstoot naar de eerste plek van de Top 40. Sinds juli tellen streams gedeeltelijk mee voor een positie in de hitlijst.

Ter vergelijking, de nieuwe nummer 1 in de lijst, Bang Bang van Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj, werd verleden week 800.000 keer gestreamd. Van dat nummer werden daarnaast nog eens 92.000 downloads verkocht. Het is de derde Britse nummer 1-hit voor Jessie J en de tweede voor Ariana Grande.