Hoewel ouder wordende rocksterren vaak bekritiseerd werden voor hun opnames van befaamd swingrepertoire, oogstte Tony Bennett er enkel lof mee. Nu is er een duetalbum met Lady Gaga.

De eerste keer dat Bennett samenwerkte met Gaga was voor zijn album Duets II uit 2011, op het nummer The Lady Is A Tramp. Het plezierige duet van destijds krijgt nu een vervolg in de vorm van elf klassiekers uit de pen van onder meer Irving Berlin, Cole Porter en Duke Ellington. Het duo toont aan dat dit repertoire nog lang mee kan.

Topnummers:

1. Lush Life
Naast negen sprankelende duetten zingen Bennett en Gaga elk een solonummer op Cheek To Cheek. De compositie van Billy Strayhorn over de leegte van het nachtleven na een verbroken relatie werd al op zeer emotionele wijze vertolkt door Nat King Cole, maar ook Gaga’s versie is aangrijpend. Vocaal is ze op haar piek hier.

2. But Beautiful
De eerste opname van But Beautiful is van Bing Crosby, uit de speelfilm Road To Rio uit 1947. Het is een van de zes liedjes uit die film van componist Jimmy Van Heusen en tekstdichter Johnny Burke. 67 jaar later werkt het wonderwel als een romantisch duet, zeker als rustpunt tussen de vele swingende bigbandnummers.

3. I Won’t Dance
Naast vaak opgenomen liedjes als Anything Goes, Let’s Face The Music And Dance en Nature Boy kiest het gelegenheidsduo voor het minder bekende I Won’t Dance, oorspronkelijk uit de geflopte musical Three Sisters. Hier zingen ze de herschreven teksten uit de musicalfilm Roberta met Fred Astaire en Ginger Rogers uit 1935.

Plus- en minpunten:

Na de schreeuwerige popproducties op Born This Way en Artpop is het fijn om Lady Gaga weer eens echt te horen zingen, want als Cheek To Cheek iets aantoont, dan is het wel dat ze een getalenteerde vocaliste is. Bovendien klinkt haar stem prettig naast de immer relaxte baritonstem van Bennett, wiens zoon het album produceerde.