Pharrell Williams en Robin Thicke hebben in de rechtszaak tussen het duo en Marvin Gaye, over de mogelijke plagiaat van het lied Blurred Lines, het argument gebruikt dat het nummer ook vergeleken kan worden met Beethoven.

Dat zegt de website TMZ, die nieuwe documenten in bezit zou hebben.

De familie van Gaye heeft het duo aangeklaagd omdat Blurred Lines teveel op Got to Give It Up van de soulzanger zou lijken.

Blurred Lines was in 2013 een grote hit. Williams schreef en produceerde het nummer met Thicke en is samen met rapper T.I. een van de gastartiesten op de single die wereldwijd nummer 1-posities bereikte.

Bekijk hier de videoclip van Blurred Lines:

Bladmuziek

Het duo geeft toe dat Blurred Lines enigszins op het nummer van Marvin Gaye uit 1976 lijkt, maar zegt dat er geen sprake van plagiaat is. "Als je noten kunt lezen, hoef je alleen maar naar de bladmuziek te kijken. Het is compleet anders", zei Williams eerder over de vergelijking. "Ze zijn niet eens in dezelfde toonsoort."

Bovendien laat het duo weten dat Blurred Lines eerder op Working In a Coal Mine van Allen Toussaint lijkt.

Bekijk hier Got to Give It Up van Marvin Gaye:

Beethoven

Zo komen Williams en Thicke met het argument dat het Symfonie nr. 5 van Beethoven ook herhalende noten gebruikt, en dat eigenlijk bijna alle muzikanten dat al honderden jaren doen.

Bekijk hier Symfonie nr. 5 van Beethoven, uitgevoerd door All-Star Orchestra: