Terwijl NRC.Next donderdagochtend op Twitter bekritiseerd wordt vanwege de foto van een vrouwelijk derrière op de voorpagina, staan er drie liedjes over achterwerken in de Amerikaanse hitlijst.

"Is dit het nieuwe feminisme?", kopt NRC.Next op de voorpagina, terwijl de Amerikaanse hitparade een top 5 kent die geheel uit vrouwelijke vocalisten bestaat.

All About That Bass van zangeres Meghan Trainor voert voor de derde week op rij de hitlijst aan, meldt Billboard. Het nummer is een ode aan vrouwelijke rondingen.

Andere vrouwen in de Amerikaanse top 5 zijn Taylor Swift (Shake It Off, nummer 2), Jessie J met Ariana Grande en Nicki Minaj (Bang Bang, nummer 3), Nicki Minaj solo (Anaconda, nummer 4) en Iggy Azalea met Rita Ora (Black Widow, nummer 5). Een top 5 met enkel vrouwen kwam slechts negen keer eerder voor.

Net als All About That Bass worden ook in Anaconda van Nicki Minaj achterwerken bezongen, de bips van de rapster zelf in het bijzonder. Jennifer Lopez, wier zitvlak ook vaak geprezen wordt, doet eveneens een duit in het zakje met haar nieuwe single Booty, deze week op nummer 18.

Meghan Trainor - All About That Bass (2014)