Gedurende de uitzending van RTL Late Night wist Pharrell Williams dinsdagavond veel zieltjes te winnen, maar bezoekers van zijn concert in de Ziggo Dome waren niet onverdeeld enthousiast.

Het staat buiten kijf dat Williams een briljant producer is en een van de meest toonaangevende songwriters van deze eeuw tot nu toe.

Met zijn band N.E.R.D. wist hij jaren geleden ook live te overtuigen, maar solo gaat het hem minder goed af. Dat bleek al tijdens zijn optreden op North Sea Jazz dit jaar.

Ook in de Ziggo Dome laat Pharrell Williams het publiek met gemengde gevoelens achter. Aan zijn vrachtwagenlading aan hits zal het niet liggen, want de liedjes blijken wederom beproefde feestnummers. Het vrolijke Get Lucky, het sexy Lapdance en het funky Blurred Lines zijn stemmingmakers.

Ze komen in een moordend tempo voorbij en worden vaak slechts ten dele uitgevoerd. Zo hoort het publiek fragmenten voorbij komen van de door Pharrell Williams geproduceerde hits Drop It Like It's Hot (Snoop Dogg) en Hollaback Girl (Gwen Stefani). Geen van beide liedjes zijn geheel live gespeeld.

Beknibbeld

Zo playbacken de achtergrondzangeressen overduidelijk de zangpartijen van Gwen Stefani en ook Snoop Dogg rapt mee van een bandje. Het voelt gemakzuchtig en goedkoop aan. Bovendien lijkt er beknibbeld te zijn op een goede geluidsman, daar het zaalgeluid ronduit erbarmelijk is.

Pharrel draagt de show op aan het vrouwelijke geslacht en dan met name de liedjes van zijn recent uitgebrachte album G I R L. Ook roept hij op tot meer verdraagzaamheid op het internet. Na zijn monsterhit Happy als uitsmijter keren velen tevreden huiswaarts, maar niet iedereen is overtuigd.