De vrouwelijke rapper Azealia Banks vertelt aan NU.nl dat ze haar eenmalige samenwerking met Pharrell Williams als vervelend ervoer.

Banks bracht vorig jaar het nummer ATM Jam uit, met een gastbijdrage van Pharrell Williams, die het nummer ook produceerde. Het liedje bleek echter een enorme flop.

"Ik wil nooit meer met Pharrell werken", zegt ze over het nummer, dat ze het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. "Ik wil er niet over uitweiden, maar het was een nare ervaring."

Bekijk hier de videoclip van ATM JAM:

Momenteel is Azealia Banks op tournee door Europa, waarbij ze onder meer Keulen, Kopenhagen en Stockholm aandoet. Donderdag geeft ze een concert in de grote zaal van Paradiso te Amsterdam. "Fans zullen een paar nummers horen die ze nog niet kennen", onthult ze.

Deze week zette Banks het nieuwe nummer Chasing Time online. Volgens de beschrijving is het liedje, afkomstig van haar debuutalbum Broke With Expensive Taste. Een verschijningsdatum is nog niet bekend. "Als ik het zou weten, zou ik het je vertellen", zegt ze ietwat cynisch.

Beluister hier Chasing Time:

Genaaid

"Ik ben maar aan het wachten tot er iets gebeurt, maar ik heb geen echte toekomstplannen", zegt ze over het album, waarvan de release al twee jaar lang naar achteren wordt geschoven.

"Ze hebben me vaak genaaid", verzucht ze. "Ik ben niet echt meer geïnteresseerd in de muziekindustrie."

Ondanks haar nare ervaringen, zegt Azealia Banks uit te kijken naar de optredens die ze in petto heeft. In Nederland is ze vooral bekend van het hitje 212 met rapper Lazy Jay uit 2011. Sindsdien werkte ze samen met onder meer Britney Spears, Lana Del Rey, Major Lazer en Scissor Sisters.