Lady Gaga was een halfjaar geleden helemaal klaar met haar carrière. De zangeres overwoog uit het muziekwereldje te stappen en een gezin te stichten. Tony Bennett bracht haar op andere gedachten.

"Ik zeg hem elke dag dat hij mijn leven heeft gered", vertelt Gaga in een interview met Parade Magazine.

"Zes maanden geleden wilde ik helemaal niet meer zingen. Ik ga geen namen noemen, maar mensen worden echt irrationeel als het over geld gaat", doet de 28-jarige Gaga uit de doeken.

"Hoe ze met een artiest omgaan, wat ze van je verwachten. Dat je een artiest helpt, geeft je niet het recht om die artiest uit te buiten als die doorbreekt."

Gaga ging door een diep dal. "Ik was erg verdrietig. Ik kon niet slapen. Het voelde alsof ik dood was." Dat veranderde toen de zangeres Bennett een paar jaar geleden leerde kennen. "Ik ben veel tijd met hem gaan doorbrengen. Hij wilde niets meer dan mijn vriendschap en stem. Dat betekende heel veel voor me, ik heb maar weinig mensen in mijn leven op wie ik kan rekenen."

Cheek to Cheek

De vriendschap tussen Gaga en Bennett resulteerde in 2011 in het duet The Lady Is a Tramp. Over anderhalve week verschijnt hun album Cheek to Cheek. Dankzij Bennett kreeg Gaga ook weer zin in optreden. Eind deze maand doet ze met haar Artrave: The Artpop Ball-tour Amsterdam aan.

Het belangrijkste wat Gaga leerde van de zestig jaar oudere Bennett is dat ze zichzelf moet blijven. "Toen ik met hem ging werken, zei hij niet: je moet die maffe pakjes uittrekken en gewoon zingen. Hij zei: wees jezelf. Tony heeft mij geleerd dat mijn intuïtie juist is."