Een paar opmerkingen op Twitter is Gnarls Barkley-zanger Cee Lo Green duur komen te staan. JBAB Freedom Live en het Gretna Heritage Festival schrappen de zanger van het affiche nadat Green zich ongevoelig uitliet over het verkrachten van vrouwen.

Vorige week kreeg de Grammy-winnende muzikant een voorwaardelijke straf en taakstraf opgelegd nadat hij in 2012 een vrouw had gedrogeerd waarmee hij vervolgens seks had. Hij werd verdacht van verkrachting, maar zelf hield hij vol dat de vrouw instemde met het avontuurtje.

De rechter veroordeelde hem wel voor het toedienen van de drugs, maar vond onvoldoende bewijs om hem ook voor verkrachting te veroordelen. De hardnekkige aantijgingen frustreerden de zanger die zijn toevlucht zocht op Twitter.

"Er zijn mensen die echt verkracht zijn weet je", schreef hij. "Als iemand buiten bewustzijn is, is die niet eens bewust bij je! Dus bij betekent dat er toestemming is."

Green verwijderde de tweets even later en bood zijn excuses aan. "De tweets zijn uit zijn context gehaald. Vergeef me alsjeblieft." Hij benadrukte tegen geweld tegen vrouwen te zijn. "Ik zou geweld tegen vrouwen nooit vergoelijken."

Zijn spijt overtuigde de festivalorganisatoren niet: "Wat de intentie of context ook was, het gebrek aan gevoeligheid voor dit onderwerp is onacceptabel", meldt het Freedom Live-evenement dat voor de marine wordt georganiseerd. Ook het Gretna Heritage Festival ging niet overstag na de excuses: "Hij vertegenwoordigt niet de familiesfeer van ons festival."