Zangeres Kate Bush breekt records in Groot-Brittannië. Deze week kwam de zangeres met maar liefst elf platen de album top 50 binnen, waarvan acht bij de bovenste veertig.

Dat is een vrouwelijke artiest nog niet eerder gelukt. Dat meldt The Official Charts Company, samensteller van de hitlijst.

Alleen Elvis Presley, die in de week na zijn dood in 1977 met twaalf albums de lijst binnenkwam, en The Beatles, die in de week na de heruitgave van hun albums in 2009 elf platen bij de bovenste veertig zagen, zijn statistisch gezien succesvoller.

De recordverkoop voor Bush volgt op de in de media breed uitgemeten reeks Before The Dawn-shows die afgelopen week begonnen. Het zijn de eerste concerten die de zangeres geeft sinds 1979. Het hoogst binnenkomende Bush-album is de verzamelplaat The Whole Story op nummer zes, gevolgd door Hounds Of Love op negen.

Dit is trouwens niet het eerste hitrecord van Bush. In 1978 was ze met het nummer Wuthering Heights al de eerste vrouwelijke artieste die de eerste plaats in de singlelijst haalde met een zelfgeschreven song.