Ontwerper, fotograaf en creatieve duizendpoot Karl Lagerfeld heeft de cover van Vibes, het nieuwe album van rapper Theophilus London, gefotografeerd.

Dat meldt Women’s Wear Daily.

Lagerfeld maakte daarnaast ook de cover voor Tribe, de eerst single van het album. De ontwerper fotografeerde de rapper in zijn studio in Parijs. London draagt op de foto's onder meer een jasje van Dior.

"Karl en ik hebben elkaar drie jaar geleden ontmoet", zegt London. "Hij vroeg me om te poseren voor een boek over Chanel, dat hij samen met stylist Carine Roitfeld maakte." 

Genie

"Daarna werden we vrienden. Mijn agent heeft hem gebeld en hij zei meteen dat hij mijn cover wilde fotograferen. Ik schreeuwde het uit van blijdschap! Ik heb hem altijd bewonderd, hij is een genie."

London had de fotosessie bijna gemist. Hij was zijn paspoort kwijt en toen hij vervolgens eenmaal aan boord van het vliegtuig was, kon het door een sneeuwstorm niet opstijgen. 

Klus

"Lagerfeld is voor de komende drie jaar volgeboekt en hij had maar twee uur de tijd om me te fotograferen", zegt London. "Ik heb het net gered. Maar in die twee uur hebben we de klus geklaard, Karl had heel veel ideeën."

Het nieuwe album is vanaf oktober te koop. De single is vanaf dinsdag verkrijgbaar.