Koen Wauters kampt met rugproblemen en kan voorlopig niet optreden. Clouseau moet dan ook een aantal optredens in België afgelasten.

De 46-jarige Wauters hoeft niet onder het mes, maar moet drie tot zes weken rust houden.

Uit een MRI-scan bleek dinsdag dat Wauters een gescheurde discus tussen de onderste wervels heeft. "Een letsel dat vanzelf terug heelt mits voldoende rust", lichtte Clouseau toe via Facebook en zijn website. "Als Koen te snel weer voluit aan de slag gaat is de kans op herval of een erger letsel groot volgens de specialisten. Dat kunnen we niet riskeren. Want dan zijn we nog verder van huis."

Clouseau heeft niet zijn hele agenda leeggeruimd, de band is vooralsnog van plan donderdag op te treden in de Lotto Arena in Antwerpen.

"Alle activiteiten die binnen de perken haalbaar zijn zullen worden afgerond. Televisieo pnames in een studio zijn statisch, gecontroleerd en doenbaar maar twee uur optreden en zingen op het podium is vandaag nog niet aan de orde."

De Belgische popgroep verwacht dat Wauters in december weer 'terug zal bruisen van energie'.

Clouseau scoorde in de jaren negentig hits als Daar Gaat Ze, Passie en Zie Me Graag. De afgelopen jaren namen Koen Wauters en zijn broer Kris een sabbatical. De optredens die de band in december geeft, zijn de eerste openbare shows in jaren. Volgende week treedt Clouseau op voor klanten van een Belgische telecomprovider.