Hoewel Dominique van Huls vanaf zaterdag samen met Henny Huisman de SBS6-show Surprise Surprise presenteert, ligt haar hart nog steeds bij zingen.

Op muzikaal gebied is het echter al een tijdje stil rond haar.

Door een verkeerde keuze, na het succes van haar single Heaven in 2001, kwam haar carrière echter minder uit de verf dan gehoopt, vertelt ze in een interview met de Volkskrant.

"Na Heaven kon ik bij drie platenmaatschappijen contracten afsluiten voor wereldwijde exposure, in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ik koos voor Nederland. Ik dacht: het is eerder gelukt vanuit Europa, waarom zou dat niet nog een keer kunnen?"

"De budgetten bleken echter te klein om de allerbeste productie te maken", gaat Van Hulst verder. "Ik ben zelf niet echt een actieve songwriter en als je op de beste liedjes aast van goede componisten, krijg je die niet als je afzetgebied in eerste instantie uit 16 miljoen mensen bestaat. Een Amerikaanse artiest heeft een potentieel van 380 miljoen achter zich. Ik heb me niet genoeg laten adviseren."

Stomste keuze

Van der Hulst zegt van niets spijt te hebben in haar leven. "Maar dit vind ik mijn stomste keuze ooit. Het bleek ook moeilijk om een eigen sound te vinden. Ik ben nogal veelzijdig, dat maakt het ingewikkeld. Als je één ding goed kunt, is het makkelijker om een richting te bepalen. Het is een zoektocht, nog altijd."

Over de samenwerking met Huisman voor Surprise Surprise is Van Hulst heel enthousiast. "Hij heeft 35 jaar ervaring, hij is een goeroe. Nee, hij overlaadt me niet met adviezen. Hij is juist bescheiden. Henny respecteert me, geeft me het gevoel dat ik het goed doe. Hij heeft alleen gezegd: blijf bij jezelf. Dat is nodig om naturel te kunnen reageren. Het is af en toe best heftig en emotioneel. Ik moet oppassen dat ik niet in tranen uitbarst. Het kan natuurlijk niet dat ik harder zit te brullen dan de mensen om wie het gaat."