Krap anderhalf jaar na haar debuutalbum keert de Britse zangeres Laura Mvula terug met haar tweede album, dat ze samen met het Metropole Orkest opnam.

Het album At Abbey Road Studios bevat louter orkestrale bewerkingen van haar debuutalbum Sing At The Moon. De liedjes zijn onder handen genomen door dirigent Jules Buckley, die een groot deel van de nieuwe arrangementen schreef. Hoewel de sfeer van de meeste liedjes behouden is, zijn er toch wezenlijke verschillen hoorbaar.

Topnummers:

1. Father Father
De oorspronkelijke versie kent een spaarzame, uitgeklede instrumentatie, waardoor de vocalen van Mvula een centraal punt vormen. De uitvoering met het Metropole Orkest is gelardeerd met strijkers en een blazerssectie, al blijven de refreinen ingetogen. De onderhuidse spanning resulteert desondanks in een grootse ontlading.

2. Green Garden
Het origineel van Green Garden is een soulvolle popdeun met een herkenbaar riedeltje dat zich gedurende het nummer herhaalt. Hetzelfde motiefje vormt ook de basis voor de orkestrale uitvoering van het nummer, hoewel het orkest hier op smaakvolle wijze accenten plaatst, zonder ergens te overheersen of imponeren.

3.  Like The Morning Dew
Het Metropole Orkest doet op deze opname een succesvolle poging de verschillen in dynamiek van de oorspronkelijke uitvoering na te bootsen. De bombastische opening en tussenstukken bevatten een koor, aanzwellende violen en euforisch brommend koperwerk, terwijl de coupletten bedaard klinken met een fluitmelodie eronder.

Plus- en minpunten:

Het debuutalbum van Mvula was van bijzonder hoge kwaliteit, dus er was geen noodzaak de liedjes te bewerken. At The Abbey Road Studios is echter een mooie aanleiding de liedjes van dat uitstekende debuut weer onder de aandacht te brengen. De orkestbewerkingen zijn fraai, maar minder karakteristiek dan de originelen.