Kate Bush bedankte haar fans voor hun warme en positieve reactie nadat ze voor het eerst in 35 jaar een concert gaf. 

Bij het aanbreken van haar nieuwe concertreeks Before The Dawn in Londen dinsdagavond kon de Britse zangeres rekenen op veel lof.

Drie uur lang betoverde de zangeres haar publiek met een theatrale show vol dansers die met bijlen en kettingzagen op het podium verschenen, grootschalige papieren vliegtuigen, een zee van textiel, huiskamerdecors en allerlei verkleedpartijen.

Bush zelf bezwoer haar publiek niet alleen met haar stem, maar ook met haar eigenzinnige dansbewegingen. Grote afwezige op de setlist was Wuthering Heights. Wel speelde ze hits als Running Up That Hill en Babooshka. Ook was er een gastoptreden van haar 16-jarige zoon Bertie, die Kate de moed gaf om weer op te gaan treden, meldde ze.

Geniaal

Het optreden werd op social media al snel geniaal en geweldig genoemd, ook recensenten waren unaniem positief. "Voor iemand die voor het grootste deel van haar carrière het podium heeft vermeden is ze een enorm innemende live performer", oordeelde The Guardian. "Nog steeds verwonderlijk, rijk en krachtig", meldde The Telegraph.

De theatrale show die Bush dinsdagavond neerzette grijpt volgens de Britse krant The Mirror terug naar haar "vroegste dramatische wortels". Bush was volgens een recensent van de krant vastberaden om meer te brengen dan alleen haar zangkwaliteiten.

Volgens de Daily Mail heeft Bush haar zeldzame manier van performen behouden. De krant spreekt van een grootschalig en levendig spektakel dat anders is dan alle andere dingen in de stad. Haar muziek wordt beschreven als "nog steeds gedurfd en raar, maar soms ook betoverend mooi".

Het concert was binnen mum van tijd uitverkocht; de geruchten gingen dat dinsdagavond ook Madonna, Lily Allen, Bjork en David Bowie aanwezig waren in het publiek. Bush treedt nog 21 keer op in het Londense Hammersmith Apollo Theater, ook die shows allemaal zijn uitverkocht.