David van Ansem en Nicolas Vesters, die samen het Nederlandse dj-duo Soul Cartel vormen, hebben een remix gemaakt van Yoko Ono's nummer Yes, I'm Your Angel

Het lied werd geschreven door Ono en stond op het beroemde album Double Fantasy van Ono en John Lennon uit 1980.

"Toen we het aanbod kregen, wilden we het gelijk doen", vertelt de 27-jarige Van Ansem. De twee kregen een week de tijd voor de remix. "We zijn meteen begonnen en hebben zes dagen in de studio gezeten."

Het was volgens de dj een uitdaging om het nummer in een nieuw jasje te steken aangezien het origineel niks met dance te maken heeft. "Van het origineel hebben we alleen de vocals gebruikt, zodat we er echt iets van onszelf van hebben gemaakt."

Van Ono zelf hebben Van Ansem en de 30-jarige Vesters nog geen feedback gehad. "Misschien twittert ze er nog over of schrijft ze iets op Facebook. Maar haar management vond de remix meteen goed, die waren helemaal blij", aldus de dj, die samen met Vesters al een aantal remixes maakte voor grote platenlabels als Capitol Records en Ultra Records. Capitol bracht muziek van de Beatles uit.

Grote remix

Voor Van Ansem en Vesters is Angel, zoals hun nummer gedoopt is, de eerste grote remix voor een buitenlandse artiest.

De twee, die nog met een aantal grote namen bezig zijn, zien het best zitten om meerdere nummers van de inmiddels 81-jarige Ono te bewerken. "Daar hopen we op, maar zoiets weet je nooit in muziekland."

Ook andere buitenlandse artiesten staan hoog op het verlanglijstje van Soul Cartel. "We zouden heel graag Justin Timberlake remixen, maar hij is niet zo'n fan van dance dus dat wordt lastig", aldus Van Ansem. "En verder John Legend, Adele, Rihanna en Beyoncé."