Video of the Year award voor Miley Cyrus bij VMA's

De MTV Video Music Awards vonden zondagavond (lokale tijd) plaats in Inglewood, Californië. Miley Cyrus won de Video of the Year award met haar video Wrecking Ball.

De eerste award voor Best Female Video werd uitgereikt aan Katy Perry met Dark Horse.

De award voor Best Male Video ging naar Ed Sheeran met zijn nummer Sing, Best Pop Video werd gewonnen door Ariana Grande en Iggy Azalea met Problem. Drake kreeg de award voor Best Hiphop Video met Hold On We're Going Home.

Royals van Lorde won Best Rock Video, waarbij ze zich excuseerde voor het vloeken tijdens haar dankwoord. Lorde is ook de eerste vrouwelijke artiest die in de prijzen valt bij de rockcategorie van de VMA's.

Wrecking Ball van Miley Cyrus won de Video of the Year award. Bij haar dankwoord kwam niet Cyrus de award halen, maar een dakloze jongen. Hij vroeg de bezoekers stil te staan bij het aantal dakloze tieners in Los Angeles. Cyrus keek huilend vanaf haar plek in het publiek toe. 

De meiden van Fifth Harmony waren volledig verrast toen ze hoorden dat ze de award hadden gewonnen voor Artist to Watch, artiest om in de gaten te houden. 

Bekijk beelden:

Herdenking

Tijdens de awardshow werd ook stilgestaan bij de dood van Michael Brown en de rellen die daarna in Ferguson zijn uitgebroken. Ook acteur Robin Williams, die bijna twee weken geleden zelfmoord pleegde, werd herdacht.

Beyoncé gaf het langste optreden van de avond. Ze kreeg bovendien de Michael Jackson Video Vanguard Award, een oeuvreprijs. De prijs werd door haar man Jay Z en dochtertje Blue Ivy uitgereikt. Ze nam de award huilend in ontvangst. Terwijl Jay Z zijn vrouw 's werelds grootste entertainer noemde, kwam de speech van Beyoncés 2-jarige niet veel verder dan een enthousiast "Yay, mommy!"

Ze nam vier awards mee naar huis.

Beste tekst

Nog voor de uitreiking begon, kregen de Australische punkrockers van 5 Seconds Of Summer al een prijs. Ze wonnen met Don’t Stop de award voor video met de beste tekst.

5SOS haalde ruim 78 miljoen stemmen op, en dat was ruim voldoende voor de prijs. Naaste concurrent Demi Lovato kwam zo’n vijf miljoen stemmen te kort met haar Really Don’t Care.

Martin Garrix was als enige Nederlander genomineerd. De 18-jarige Nederlander gaat op voor de MTV Clubland Award, vernoemd naar het danceprogramma Clubland. 

Onder anderen Usher, Ariana Grande en Nicki Minaj traden op tijdens de show in The Forum.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie