De Poema's worden niet tevoorschijn getoverd bij de afscheidstournee van Acda en de Munnik. "Die zijn uit elkaar", zegt Paul de Munnik, die in november aan zijn laatste toer met Thomas Acda begint.

Volgens de zanger zijn er vooralsnog geen plannen voor een reünie van De Poema's, een samenwerking tussen Acda en de Munnik en Van Dik Hout.

"We hebben er wel even over gedacht om iets te doen met alle mensen met wie de afgelopen jaren hebben samengewerkt, maar uiteindelijk hebben we besloten het bij onszelf te houden", legt De Munnik uit.

"Wij samen in het theater met onze vaste band erbij. Daar kijk ik wel naar uit, onze laatste grote toer is alweer zo'n vier jaar geleden."

Zomerdag

Hoewel de afscheidsshow deels nog in elkaar moet worden gedraaid, weten Acda en de Munnik al wel wat de insteek wordt.

"De show krijgt het gevoel van het einde van een zomerdag waarbij je terugkijkt op een mooie dag", vertelt De Munnik.

"Je drinkt samen wat en je zingt samen wat. Hoe we het precies gaan invullen, moeten we nog bekijken."

Voor de tournee op 14 november begint, geeft het duo nog twee 'afscheidsconcerten' in het Amsterdamse Vondelpark en op de Uitmarkt. "Maar dat zijn meer popconcerten, terwijl we daarna echt de theaters in gaan."

Soloalbum

Plannen voor na Acda en de Munnik heeft de 43-jarige zanger al volop. "Ik heb altijd veel met anderen gewerkt, onder wie Kees Prins, Maarten van Roozendaal, Fernando Lameirinhas en JP den Tex. Ik wil zulke dingen blijven doen. Ik heb heel veel zin in tournees, maar dan wel korter dan met Acda en de Munnik, want daar duurden ze soms anderhalf jaar. En ik zie het ook wel zitten om te componeren", aldus De Munnik. "Of om zelf iets uit te brengen, een akoestisch soloalbum bijvoorbeeld."

Acda en de Munnik, die elkaar in 1989 ontmoetten op de Kleinkunstacademie, maakten in maart bekend uit elkaar te gaan.

In het begin van hun carrière dacht De Munnik dat de twee 'een leven lang' bij elkaar zouden blijven. "Maar op een gegeven moment heb je een bepaald niveau bereikt en dan weet je het wel", legt hij uit. "De spanning van weer iets nieuws proberen is dan weg."