De soundtrack van de superheldenfilm Guardians Of The Galaxy komt deze week op de eerste plek van de Amerikaanse albumlijst terecht.

Verleden week zijn er 109.000 exemplaren verkocht van het album met liedjes uit de Marvel Comics-blockbuster. Dat meldt muziekblad Billboard op basis van cijfers van Nielsen SoundScan.

Het is de tweede soundtrack die dit jaar de eerste plek in de verkooplijst bereikt, na die van de Disney-film Frozen. De cd van Frozen bevat echter alleen nieuwe nummers.

De liedjes op de soundtrack van Guardians Of The Galaxy dateren uit de jaren 60 en 70. In de film staan ze op een cassettebandje die Star-Lord van zijn moeder krijgt, waaronder nummers van David Bowie en Rupert Holmes. De soundtrack is overigens uitgegeven door Hollywood Records, ook eigendom van Disney.

Twilight

De laatste keer dat er binnen een kalenderjaar meerdere soundtracks op de eerste plek van de Amerikaanse albumlijst terechtkwamen, was in 2009. Toen stonden de soundtracks van Hannah Montana: The Movie, The Twilight Saga: New Moon en de Michael Jackson-documentaire This Is It op nummer 1.

De verwachting is dat de soundtrack van Guardians Of The Galaxy ook volgende week nog de verkooplijst aanvoert. Tot dusver zijn er meer exemplaren van de plaat verkocht dan van de andere grote nieuwe releases, stelt Billboard. Troye Sivan en Gaslight Anthem dingen mee naar de felbegeerde eerste plek van de albumlijst.