Sopraan Cristina Deutekom is donderdag begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. De operadiva is bijgezet in het familiegraf, liet een woordvoerder van de familie weten.

De uitvaart had plaats in besloten kring en was vooral bedoeld voor familie en vrienden. Ernst Daniël Smid, die 'La Deutekom' goed kende, was er ook bij.

Goede vriend en operazanger Pieter van den Berg (85) hield een voordracht.

Tijdens de uitvaartplechtigheid werd geen muziek met de stem van Deutekom gedraaid. Dat wilde de familie liever niet. ''Het was een afscheid van Stientje Engel, niet van operadiva Deutekom.''

De familie wil volgende maand nog een herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam houden voor de beroemde operazangeres, die vorige week donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. De precieze dag en locatie zijn nog niet bekend.

Deutekom, een van de grootste operazangeressen van Nederland, maakte vooral furore in het buitenland. Ze schitterde in de voornaamste operahuizen in Europa en de Verenigde Staten en werkte samen met beroemde zangers als Luciano Pavarotti, Placido Domingo en José Carreras.