Er komt een reünie van de legendarische rockband The Faces zodra gitarist Ron Wood klaar is met toeren met The Rolling Stones.

Dat zei Rod Stewart deze week in een gesprek met de Kansas City Star. Er is al jaren sprake van een The Faces-reünie, die telkens vooruitgeschoven wordt wegens de drukke agenda’s van vooral Stewart en Wood.

"Het gaat gebeuren. Maar de bal ligt nu bij Ronnie", aldus Stewart. "Want als The Rolling Stones nu stoppen met toeren, dan stoppen ze ook voor lange tijd. En als hij klaar is, dan ben ik ook beschikbaar."

The Faces werden opgericht in 1969 toen drie muzikanten van de voormalige Small Faces - toetsenist Ian McLagan, bassist Ronnie Lane en drummer Kenny Jones - een nieuwe band vormden met Stewart en Wood. De groep groeide uit tot een van de grootste rockbands van de vroege jaren 70 en had grote internationale hits met nummers als Stay With Me, (I Know) I’m Losing You en Cindy Incidentally.

In 1975 verliet Wood de groep voor The Rolling Stones. Niet veel later vielen The Faces uit elkaar en begon Stewart een succesvolle solocarrière.

Gastoptreden

Al tientallen jaren wordt er gespeculeerd over een The Faces-reünie, maar verder dan een kort gastoptreden bij elkaars concerten is het nooit gekomen. Ian McLagan is niet zo enthousiast. Hij zei afgelopen december tegen muziekblad Rolling Stones een The Faces-hereniging in 2015 geen goed idee te vinden.

"Ik weet dat Kenny Jones een Faces-reünie wil doen", zegt Stewart nu. "En als we McLagan een beetje rustig kunnen houden, dan moet het lukken. Hij schijnt zo nu en dan de behoefte te voelen om nare dingen over mij te zeggen. Maar Ronnie en ik willen het echt doen."