De nieuwste single van Within Temptation's, Whole World is Watching, doet het goed in Engeland. Het nummer is toegevoegd aan de A-lijst van BBC2 Radio. 

Voor de metalband uit Waddinxveen is dit een mijlpaal, de band was nooit eerder op een landelijke Britse radiozender te horen.

De band is bovendien genomineerd voor de AIM Awards, die in het leven zijn geroepen om het talent bij onafhankelijke labels in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen. Andere genomineerden zijn London Grammar, Arctic Monkeys en FKA Twigs.

Zangeres Sharon den Adel zegt in een reactie blij verrast te zijn door het Engelse succes. "De afgelopen jaren is onze fanbase in de UK enorm gegroeid. Door hun support hebben we in Londen kunnen groeien van het kleine podium van Scala in 2004 tot aan een uitverkochte Wembley Arena dit jaar."

"Dat was al een mijlpaal in onze carrière en het is dan ook moeilijk voor te stellen dat dit jaar nog beter kan worden. De BBC Radio 2 lijst en de AIM Awardnominatie voor Beste Album maakt dat dit ons meest succesvolle jaar is in de UK. We willen de fans ontzettend bedanken voor dit fantastische avontuur", aldus Den Adel.