Xander de Buisonjé heeft niet veel vrienden. Doordat hij in het verleden vaak bedrogen uitkwam, is de zanger tegenwoordig wat kieskeuriger. "Ik ben diep teleurgesteld in lieden die zich voordeden als allerbeste maatjes."

Wat dat betreft is Xander door schade en schande wijs geworden, vertelt hij dinsdag in het AD. "Tijdens mijn carrière ben ik aan de lopende band financieel genaaid door profiteurs die ik 100 procent vertrouwde. Er is zó veel misbruik gemaakt van mij. Misschien ben ik wel een te makkelijk slachtoffer."

De Buisonjé gaat in eerste instantie altijd uit van het goede in mensen.

"Waarom? Puur uit een soort gemakzucht en persoonlijke noodzaak. Ik heb vaak een adhd-achtige chaos in mijn hoofd. Ik ben op mijn best als ik me op één ding kan focussen. Het voelt prettig om sommige zaken te delegeren. Dat geeft rust in mijn kop. Maar naderhand dus ook weer onrust, omdat het met uitbesteden ook mis kan gaan."

De zanger heeft geleerd van zijn missers. "En ben wat vriendschappen betreft kieskeuriger geworden. Echt goede vrienden zijn in mijn geval op de spreekwoordelijke vingers van één hand te tellen."

Veel van zijn "echte vrienden" is De Buisonjé het muziekvak tegengekomen. "Ik zal er misschien een paar vergeten, maar hoe dan ook studievriend Maurits, producer Ronald, (...), muzikant Stefan en Axel die ik tijdens mijn Volumia!-tijd leerde kennen. Als we elkaar nodig hebben, zijn we er voor elkaar."