De vierde editie van Dutch Valley was een groot succes. "Alles zat mee om er een fantastische dag van te maken. Het was buitengewoon", zei Rob Bout van de organisatie zaterdagavond.

Het muziekfestival in Spaarnwoude was uitverkocht en trok rond de 40.000 bezoekers. "Het zat ramvol. De mensen hebben Dutch Valley ontdekt als volwaardig evenement", aldus Bout.

Op Dutch Valley zijn alleen artiesten van eigen bodem te zien, met uiteenlopende muziekstijlen verdeeld over de negen podia, waaronder de rockstage, mega-piratenstage, hiphop en 80's and 90's Er waren meer dan 95 optredens van onder anderen Frans Bauer, Jan Smit, Gerard Joling, Ilse DeLange, The Opposites, Kraantje Pappie, The Kik en Di-rect.

Volgens Bout was het optreden van The Opposites het hoogtepunt van de dag. Zeker 20.000 man zagen de show van het rapduo op het hoofdpodium.

Groeien

Aloys Buijs, met Volendam Music organisator van Dutch Valley, had niet echt een persoonlijk hoogtepunt. "Ik vond alles leuk, maar de afsluiting met Jan Smit en Gerard Joling was wel heel bijzonder", aldus Buijs, die tevens de manager van Jan Smit is.

Buijs wil de komende jaren groeien met het festival. "Dat is wel het uitgangspunt. Maar zover is het nu nog niet, dat duurt nog een paar jaar."

Mogelijk wordt in de toekomst een camping bij het festivalterrein gevoegd en wordt Dutch Valley een meerdaags festival. "Maar er is tijd nodig om dat op te zetten", aldus Buijs. "Dat zie ik pas over twee of drie jaar gebeuren." Volgens Buijs is er genoeg belangstelling voor het festival, waar artiesten van Nederlandse bodem acte de présence geven.