Beyoncé Knowles krijgt de Michael Jackson Video Vanguard Award, een oeuvreprijs, tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards.

Dat heeft MTV laten weten aan de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap. Beyoncé is met acht nominaties de grote kanshebber bij de MTV VMA's, die op 24 augustus worden uitgereikt.

Met het ontvangen van de Michael Jackson Video Vanguard Award treedt Beyoncé in de voetsporen van artiesten als Madonna, Beastie Boys en Britney Spears. Vorig jaar nam Justin Timberlake de prijs in ontvangst. De oeuvreprijs gaat jaarlijks naar een artiest of groep die een grote bijdrage heeft geleverd aan de MTV-cultuur.

Timberlake trad vorig jaar bij de uitreiking van de VMA voor het eerst in jaren weer op met boyband *NSYNC. Beyoncé staat dit jaar op het podium.

Destiny's Child

Of zij haar voormalig bandleden van Destiny's Child meeneemt, is nog niet bekend. Kelly Rowland en Michelle Williams deelden vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer het podium met Beyoncé toen de zangeres de pauzeshow van de Super Bowl verzorgde.

Het wordt de vierde keer dat Beyoncé optreedt tijdens de uitreiking van de VMA's. Ook Maroon 5, Usher, 5 Seconds of Summer en Ariana Grande staan eind deze maand op het podium in Inglewood, Californië.