Gitarist Malcolm Young komt niet meer terug bij de hardrockgroep AC/DC. Dat zei de biograaf van de groep Jesse Fink woensdag in een gesprek met het Amerikaanse radiostation 100.7 WZLX.

In april van dit jaar werd bekendgemaakt dat gitarist en oprichter Malcolm Young om gezondheidsredenen voorlopig afstand nam van de band. Een maand later begon de groep aan de opnamen van een nieuw album - hun eerste sinds 2008 - in het Canadese Vancouver waarbij de plaats van Malcolm werd ingenomen door diens neef Stevie.

Fink benadrukt nu dat die vervanging waarschijnlijk definitief is.

Jesse Fink werd geïnterviewd naar aanleiding van zijn nieuwe boek The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC over de broers Angus en Malcolm Young die de kern van de groep vormen. Hoezeer de fans ook hopen op een terugkeer van Mangus, dat is geen realistische optie, zegt Fink die veel mensen in de directe omgeving van de band kent.

Afgelopen maand tekenden diverse media nog uit de mond van zanger Brian Johnson op dat de gitarist in het ziekenhuis was opgenomen.

Schooluniform

AC/DC werd in 1973 opgericht door de broers Malcolm en Angus Young, beiden gitaristen. Laatstgenoemde, die al vele jaren in Nederland woont, gaf de band een herkenbaar gezicht door tot op de dag van vandaag op te treden in een schooluniform, compleet met korte broek.

AC/DC, dat de humor altijd hoog in het vaandel heeft gehad brak eind jaren zeventig door met hits als Whole Lotta Rosie en Highway to Hell en groeide uit tot één van de grootste hardrockbands ter wereld. Zomer 2009 speelde de groep voor het laatst in ons land, namelijk in de Amsterdam Arena.

Aan welke ziekte Malcolm Young precies lijdt is niet bekend. Daarover houden alle betrokkenen de lippen stijf op elkaar. Ondanks de grote populariteit van AC/DC zijn de Youngs altijd extreem discreet geweest met betrekking tot hun privéleven.