In navolging van artiesten als Neil Young, Paul Anka en de Backstreet Boys reist ook Cee Lo Green niet af naar Israël. 

Thrashmetalband Megadeth vindt het momenteel te gevaarlijk in het land om er op te treden. Het militaire conflict van Israël en de Palestijnen is enkele weken geleden weer opgelaaid.

Green zou 19 augustus voor het eerst optreden in Israël. De organisator van het concert in Jeruzalem haalde echter een streep door de plannen, liet een woordvoerder weten aan The Hollywood Reporter.

"De artiest en zijn crew wilden graag komen, maar wij hebben het concert moeten uitstellen. We vinden dit niet het juiste moment om een show aan te prijzen en van het Israëlische leger mogen momenteel niet meer dan duizend mensen bijeenkomen."

Het concert van Green wordt waarschijnlijk verschoven naar eind oktober of begin november.

Megadeth

De metalband Megadeth zou woensdag optreden in Tel Aviv. Ondanks herhaalde berichten van de band dat de show gewoon door zou gaan, volgde maandagavond toch een afgelasting.

"Omdat een veilige reis voor de band niet kan worden gegarandeerd gaat het concert niet door", luidt een verklaring op de website van de rockers. "De band keek uit naar dit concert en is teleurgesteld, maar verwacht Tel Aviv aan te doen tijdens zijn volgende internationale tournee."