Violiste Emmy Verhey stopt na vijftig jaar met optreden, omdat ze te weinig werk heeft. Haar laatste concert staat gepland voor in het najaar van 2015.

Dat bevestigt haar manager naar aanleiding van berichtgeving in Akkoord Magazine.

De 65-jarige violiste staat in september nog centraal in haar eigen Emmy Verhey Festival, dat sinds 2006 jaarlijks wordt gehouden in Zaltbommel.

Het festival staat in het teken van klassieke muziek en Verhey heeft carte blanche met de programmering. Ze blijft artistiek directeur van het festival, laat haar manager weten.

Bach

De passie voor muziek werd aangewakkerd door de vader van Verhey, die violist was bij het Frysk Orkest. Hij schonk haar de eerste viool toen ze zeven jaar was. Een jaar later speelde ze al een vioolconcert van Bach. Toen ze dertien was gaf ze haar eerste grote optreden in het Kurhaus in Scheveningen.

Verhey haalde op haar zeventiende de finale van het Tsjaikovski Concours in Moskou. Daarna volgde haar eerste album met het Nederlands Filharmonisch Orkest en Anton Kersjes. Na haar eindexamen aan het conservatorium ging het succes van Verhey door.

Zo soleerde ze bij het Concertgebouworkest en werkte ze samen met artiesten als Yehudi Menuhin.