Hij mag dan wel een dj en danceproducer zijn, maar Nicky Romero spreekt de wens uit om op zijn eerste album meer akoestische instrumenten te laten horen. Dat zegt hij tegen NU.nl.

"Ik probeer een beetje van de digitale muziek af te gaan, want ik wil laten zien dat ik ook kan spelen", aldus de 25-jarige dj, zaterdag afsluiter van Dance Valley.

"We hebben op Radio 538 een nummer akoestisch gedaan. Ik vond dat heel leuk om te doen. Ik wil meer live-elementen toevoegen, ik denk dat daar nog veel te winnen is."

Romero wil die akoestische klanken meenemen op zijn debuutalbum. "Ik weet nog niet precies wanneer het gaat verschijnen. Ik had wat technische problemen met mijn studio. Zodra de zomer voorbij is, ligt daar weer de focus op en is het binnen een paar maanden af."

"Verleden jaar was wel moeilijk, want ik had een burn-out, maar ik ben nu weer veel bezig met muziek", vervolgt de dj over het maken van zijn plaat. "Ik heb al een aantal nummers. Als het zo doorgaat, dan heb ik eind van het jaar een hoop tracks voor mijn album."

Waarschijnlijk

Hij kan nog niet veel prijsgeven over het album, maar zegt dat er 'waarschijnlijk' nummers op komen te staan met internationale ster-dj’s als David Guetta, Calvin Harris, Zedd en Netsky en enkele vocalisten.

Bovendien wil hij graag filmmuziek maken. "Ik vind alles waar Hans Zimmer (filmcomponist, red.) aan meewerkt wel tof, dus ik vind Pirates Of The Caribbean altijd mooie muziek hebben", laat Romero aan website WTF.nl weten. In dat interview vertelt hij ook over zijn wens met Coldplay te werken.