In navolging van Tik Tak vond zaterdag wederom een festival plaats nabij de Amsterdam Arena. Met grote namen als Avicii en Afrojack beloofde Sky City Festival op voorhand een spektakel te worden.

Waar Tik Tak, dat afgelopen weekend naast de thuisbasis van Ajax plaatsvond, zich nog beperkte tot het buitengedeelte van de Arena Boulevard, behelst Sky City ook de Heineken Music Hall. Al blijkt die extra ruimte niet zozeer nodig.

Example, een Britse muzikant die aan de andere kant van de Noordzee standaard voor een uitzinnige menigte zorgt, geeft bijvoorbeeld een overdekt optreden. Op Sky City Festival krijgt hij echter maar bijzonder weinig mensen op de been. Collega Rita Ora is een dergelijk rampscenario voor: zij annuleert haar optreden kort van tevoren.

Daar tegenover staat echter wel een scala aan internationale ster-dj’s. Zeker Afrojack en Avicii zorgen ervoor dat de bezoekers alsnog waar voor hun geld krijgen. Al ontstaan de hoogtepunten vooral wanneer ze nummers van collega’s over de weide heen laten schallen.

Headliner

Zo gaat het publiek tijdens de show van Afrojack vooral los op het nummer Titanium van David Guetta en danst men massaal wanneer Avicii een liedje van landgenoten Swedish House Mafia draait. Desalniettemin bewijzen de twee dat er niet een echte headliner is. De grote namen delen de bovenste spot.

Avicii verkocht de Ziggo Dome dit jaar al uit en Afrojack gaat dit najaar een poging wagen, maar daarvoor is een extra impuls qua productie wel vereist. Zeker het optreden van de Nederlandse dj valt in het niet bij zijn grootste productie op Amsterdam Dance Event in de Heineken Music Hall afgelopen jaar.

Gay Pride

Tijdens Sky City krijgen de twee dj’s het niet voor elkaar om een bezoekersaantal in lijn met Ziggo Dome op de been te krijgen. Misschien komt het door de groots opgezette Gay Pride verderop in de hoofdstad of Dance Valley, maar heel erg druk wordt het niet naast de Amsterdam Arena.

Desalniettemin is eigenlijk elke act op het hoofdpodium een headliner op Sky City Festival. Zowel acts die vroeg op de dag spelen, waaronder Knife Party en afsluiters Afrojack en Avicii krijgen de aanwezigen massaal aan het dansen, Of deze editie vruchtbaar genoeg is voor een vervolg, is echter nog maar de vraag.