Noodweer leek roet in het eten te gooien, maar woensdagmiddag stonden Tito, Jackie, Jermaine en Marlon Jackson dan toch voor het enorme billboard met foto van hun overleden broer Michael in Amsterdam.

Tientallen fans en kantoormedewerkers waren vol verwachting naar het Gustav Mahlerplein in de hoofdstad gekomen om een glimp op te vangen van de beroemde familie.

Sommigen waren zelfs uitgedost als de op 25 juni 2009 overleden King of Pop. Ook voor de ramen van de kantoortorens rond het plein hadden zich vele nieuwsgierigen verzameld.

The Jacksons treden woensdagavond op in Paradiso en grepen die gelegenheid aan om een bezoek te brengen aan het tijdelijke monument ter nagedachtenis aan Michael. De fans moesten er even op wachten, maar ruim een halfuur later dan aangekondigd, kwamen de broers onder luid gejuich het plein opgereden.

Ze zwaaiden uitbundig naar de fans, bedankten iedereen voor de aanwezigheid en support en brachten hun overleden broer in herinnering. ''Er zal altijd maar één Michael Jackson zijn. Hij was een fantastisch mens. Dankzij jullie blijft de herinnering aan hem in leven."

Daarna legden ze bloemen voor het bord met de beroemde zwart-witfoto van Michael in 1977 op de Lauriergracht in Amsterdam en gingen ze uitgebreid op de foto met fans.

De artiesten zouden eigenlijk dinsdag al in Nederland zijn en langsgaan bij het herinneringsbord, maar door hevig noodweer in Frankrijk kwamen ze daar vast te zitten.