Foo Fighters staat in september op het podium in Groot-Brittannië. Het is het eerste Europese optreden dat de rockband rondom Dave Grohl geeft sinds augustus 2012.

In dat jaar kondigde Grohl aan dat Foo Fighters minder op ging treden. Grohl en co treden op zondag 14 september op tijdens het slotconcert van de Invictus Games.

Het internationale sportevenement voor gewonde soldaten wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Londen. "Invictus Games let op, de Foo Fighters komen eraan", schreef de rockband dinsdag op Facebook.

"De perfecte manier om na jaren eindelijk weer in Groot-Brittannië op te treden. Het is veel te lang geleden." Foo Fighters trad in de zomer van 2012 voor het laatst op in Europa, toen stond de band onder meer op Lowlands.

"Ik weet niet wanneer Foo Fighters weer optreden", zei Grohl dat najaar na het voorlopig laatste concert van zijn band. Daarop doken verhalen op dat de rockband uit elkaar zou gaan, maar die werden al snel ontkracht door de frontman.

De rockers hebben hun tijd naast het podium onder meer in de studio doorgebracht. Het achtste album van Foo Fighters, dat in november verschijnt, is door heel Amerika opgenomen. Het opnameproces is vastgelegd voor de documentaireserie Sonic Highways, die Grohl maakte voor betaalzender HBO.