Pharrell Williams zou graag de samenwerking aan gaan met U2 en Oasis.

Dat vertelt hij in een interview met The Telegraph.

Met Happy heeft Williams in zijn eentje een megahit te pakken, maar veel vaker hielp de zanger en producent nummers van anderen naar de top met zijn gastbijdrage. Met Daft Punk scoorde hij vorig jaar de hit Get Lucky en eerder werkte hij ook samen met Britney Spears, Justin Timberlake, Madonna, Jay Z, Kanye West en nog vele anderen.

Samenwerken is zijn grote passie, vertelt Williams. "Ik hou ervan de spotlights te delen. Dat is waar het voor bedoeld is. Het is als zonlicht: niet alleen voor jou en mij, maar voor iedereen. Ik geniet van het delen van het licht."

Op de vraag of hij graag met U2 samen wil werken hoeft de zanger niet lang na te denken. "Absoluut. Wie zou dat niet willen?" Ook vertelt hij dat hij, ondanks dat de band uit elkaar is, graag met Oasis samen wil werken.

Enkele maanden geleden onthulde Pharrell dat hij maar liefst twee keer had opgehangen toen zijn held Michael Jackson belde. Eerder had Pharrell liedjes voor hem geschreven, maar die werden tot de teleurstelling van The King of Pop uiteindelijk gebruikt voor een album van Justin Timberlake.

Aan The Telegraph vertelt hij dat spijt hebben weinig zin heeft. "We trekken lessen uit de omstandigheden waarmee we het moeten doen, en daar moet je dankbaar voor zijn."