Popgroep The Jacksons wil een extra dimensie aan de aankomende concertreeks toevoegen. "Ik wil bijzondere en persoonlijke verhalen delen die nog nooit iemand gehoord heeft", vertelt Jackie Jackson aan NU.nl.

The Jacksons kwamen in 2012 weer bij elkaar en traden sindsdien tweemaal in Nederland op. Eerst tijdens Night Of The Proms in Ahoy en vervolgens in de HMH.

"Toen we voor het eerst weer het podium beklommen, draaide het echte alleen om de muziek", aldus de zanger. "We wilden gewoon alle hits spelen en een eerbetoon aan onze broer brengen."

"We wilden ervoor zorgen dat mensen een mooie avond hadden. Nu zijn we toe aan een volgende stap." Jackie Jackson vertelde eerder al aan NU.nl dat er voor het overlijden van Michael Jackson aanvankelijk een tournee in de originele samenstelling gepland stond.

"Ook nu speelt Michael natuurlijk een belangrijke rol. Het is belangrijk dat mensen hem voor altijd blijven herinneren. Met deze shows zorgen we er hopelijk voor dat hij toch nog een beetje blijft leven voor de fans. Voor ons blijft hij dat in ieder geval wel. Daarom heeft hij zo’n prominente plek in onze optredens."

Postuum

De overleden broer van The Jacksons verscheen dit jaar zelf weer veelvuldig in de media vanwege het postuum uitgebrachte album Xscape. Binnen de familie werd er op zijn zachtst gezegd twijfelachtig gereageerd op de release, maar Jackie Jackson juicht het uitbrengen van de plaattoe. "Ik vind het heel mooi geworden."

Hij begrijpt wel zeker intimi kanttekeningen plaatsen bij de plaat. "Het is natuurlijk niet zoals het hoort te zijn. Maar ik denk dat de mensen die meegewerkt hebben aan het project heel goed begrepen waar ze mee bezig waren en veel respect voor de muziek hebben. Ik denk dat ze de essentie van Michael gepakt hebben en dat hoor je."

Overtreffen

Woensdag treden The Jacksons op in Paradiso te Amsterdam. Volgens Jackie Jackson mogen de fans zich opmaken voor een concert dat de vorige shows geval gaat overtreffen. "Ik bedoel dit niet vervelend, maar de eerste optredens na de hereniging waren misschien niet heel goed."

"Of in ieder geval: ze zijn nu een stuk beter. We zijn beter op elkaar ingespeeld, kennen het repertoire beter en weten wat wel en niet werkt. Het is natuurlijk ook moeilijk om te bepalen wat de perfecte setlist is. Er zijn nu eenmaal heel veel liedjes. Maar ik denk dat we er nu wel zijn. Dat maakt het voor ons ook plezierig."

Studio

Ondertussen is het de bedoeling dat er een nieuw album van The Jacksons verschijnt. Wanneer is nog onduidelijk. "Het album is nog niet af, maar gaat zeker wel uitkomen. We hebben veel tijd doorgebracht in de studio en ik heb er een goed gevoel bij", aldus de zanger.

Veel meer wil hij er niet over kwijt. "Wat ik alleen kan zeggen, is dat de muziek voor mij een positieve voortzetting van The Jacksons als popgroep is. Natuurlijk is het gevaarlijk om nu nog met nieuwe muziek te komen, maar ik denk niet dat we hiermee afbreuk doen van onze naam. We hebben veel plezier en dat hoor je terug."