Zanger Paul McCartney brengt in september twee klassieke rockalbums van zijn voormalige groep Wings uit de jaren 70 opnieuw uit.

Het gaat om de albums Venus And Mars uit 1975 en Wings At The Speed Of Sound van het daaropvolgende jaar. Dat meldt de voormalige Beatle vandaag op zijn website.

Beide platen verschijnen in zowel een standaardeditie met veel extra nummers en een deluxe-editie waar ook nog een boek en cd aan zijn toegevoegd.

Twee eerdere heruitgaven van McCartney leverden hem de afgelopen jaren al Grammy Awards op. Van Venus And Mars werden in de loop der jaren 4 miljoen exemplaren verkocht. Het album, met de hit Listen To What The Man Said, haalde destijds in Nederland de tweede plaats in de albumlijst.

De heruitgave bevat naast het geremasterde originele album een extra cd met nummers die destijds alleen op single zijn verschenen, zoals Junior’s Farm, nummers die McCartney destijds onder een andere naam heeft uitgebracht, zoals Walking In The Park With Eloise en afwijkende versies van bekende Wings-songs.

Interviews

Wings At The Speed Of Sound haalde destijds de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijst en bevat onder meer de hit Silly Love Songs. Ook hier is een extra cd toegevoegd.

Ditmaal zeven tracks, merendeels afwijkende versies van nummers van het album. De deluxe-edities van beide albums bevatten een boek met interviews met McCartney en een dvd met beelden uit de tijd van de opnamen.

Voor de heruitgave van zijn Wings-album Band On The Run kreeg McCartney in 2012 al een Grammy Award in de categorie Best Historical Album.

En dit jaar kreeg de heruitgave van Wings Over America de prijs voor ‘Best Boxed of Special Edition Package’. De heruitgaven van Venus And Mars en Wings At The Speed Of Sound verschijnen op 22 en 23 september.