De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is voor de derde keer gewonnen door een man. Zanger Stef Classens won maandagavond de derde reeks.

"Ik was al heel blij met deze kans en ik ben heel blij dat ik al deze artiesten, mijn medekandidaten heb mogen ontmoeten", reageerde de zanger geëmotioneerd.

Classens bracht maandag in het Haagse Paard van Troje het nummer She Will Help You Out, een zelfgekozen hoogtepunt uit het afgelopen seizoen, ten gehore.

Hij liet onder anderen Valentina Elèni, Youri Lentjes en Josephine Zwaan achter zich. Presentator Giel Beelen liet weten dat de keuze 'moeilijker dan ooit' was. Classens won onder meer omdat hij volgens de dj in de hele reeks de beste liedjes heeft geschreven.

De zanger wint naast airplay op 3FM ook optredens op festivals als Sziget en The Brave. Daarnaast mag Classens mee op tournee met Jacqueline Govaert.

Beelen zei ook er 'gemakshalve' van uit te gaan dat er een vierde reeks komt. Het tweede seizoen van het programma werd vorig jaar gewonnen door Michael Prins. Douwe Bob kwam als winnaar van het eerste seizoen uit de bus.

Bekijk beelden: