De Nederlandse dj Martin Garrix heeft in zijn slaapkamer een track gemaakt met zijn Amerikaanse collega Steve Aoki. Dat bevestigen de twee aan NU.nl.

"We werkten aan een idee en er waren een paar verschillende richtingen die we in konden slaan, maar er was er eentje die voor ons allebei goed voelde", vertelt Aoki.

"We zaten gewoon een beetje te jammen in zijn kamer. Hij is echt zo’n producer die in zijn slaapkamer de grootste hits ter wereld maakt. Hij is het bewijs dat iedereen het kan maken."

"Als je creativiteit en toewijding hebt, kan iedere jongen zo invloedrijk worden als hij", zegt de Amerikaanse dj overtuigd. De twee maakten het nog titelloze nummer voorafgaand aan hun optreden op het uitverkochte dancefestival Tik Tak, dat afgelopen zaterdag in Amsterdam Zuid gehouden werd.

Tomatensoep

"Steve is bij mij en mijn ouders langs geweest", aldus de 18-jarige Garrix, die het afgelopen jaar een wereldhit scoorde met het nummer Animals. "Daar hebben we tomatensoep gegeten. Ik zie hem bijna wekelijks. We stonden ook allebei op Tomorrowland in België en volgende week op Ibiza."

"Ik hou van die jongen en zijn familie, ze zijn allemaal zo aardig", aldus Aoki. "Ik heb meer mensen als hij nodig in mijn leven. Hij geeft me positieve energie. We hadden onmiddellijk een klik. Tegenwoordig sms’en we elkaar continu met gekke plannen."

Leeftijdsverschil

"Ik zie hem niet als negentienjarige of als iemand die veel jonger is. Ik ben 36, maar als je samen aan muziek werkt, is dat leeftijdsverschil verdwenen. Of je nu honderd bent of twaalf, maar als je allebei op dezelfde creatieve golflengte zit, maakt het leeftijdsverschil niets uit."

Het gaat de jonge Martin Garrix voor de wind, maar hij blijft er nuchter onder. "Ik neem op tijd mijn rust, om dingen met vrienden en familie te doen", legt hij uit. "In die periodes werk ik aan nieuwe muziek, want op tour komt het er niet echt van. Maar ik raak wel beïnvloed door alles wat ik meemaak."

Hotelraam

Ondanks zijn immense populariteit kan hij in Nederland nog gewoon uitgaan. "Ik ga vaak met vrienden naar een club. Ik ben vrij klein, dus meestal zien mensen niet eens dat ik het ben", lacht Garrix. "Dat is in sommige landen wel anders. In Mexico stonden er tientallen mensen voor mijn hotelraam te wachten."

In 2015 verschijnt zijn debuutalbum, met vocale bijdrages van bekende artiesten. "Mogelijk ga ik ook werken met een legendarische artiest. Ik kan niet zeggen wie, maar ik geef een hint: hij is ouder dan vijftig en hij stond dit jaar op Coachella." Hij doelt hiermee waarschijnlijk op Bryan Ferry. Beiden traden er op dezelfde dag op.