Colin Benders, alias Kyteman, voelt zich al helemaal op zijn plek in het Utrechtse Tivoli Oude Gracht.

Dat vertelt hij aan Metro. "Dit is méér dan een studio, méér dan een stel repetitieruimtes."

Het poppodium is al weer een tijdje geleden omgetoverd tot Kytopia. "Het is een muzikaal laboratorium, met alles waar een artiest in het creatieve proces behoefte aan zou kunnen hebben. We zitten hier nog maar net, en ik ben ons oude pand al helemaal vergeten. Ik voel me helemaal thuis."

Vader en zakelijk leider Erik Benders is terughoudender. "Dit is natuurlijk wel een onhandige grot. Ik kan niet wachten tot we ergens wat ramen in kunnen slaan. Het heeft bijvoorbeeld weken gekost voor we de lichtschakelaar voor de kroonluchters in de Oude Zaal hebben gevonden. Ik heb lang getwijfeld of dit nou wel de goede plek voor ons zou zijn. Eigenlijk gaf alleen de historische betekenis van het pand de doorslag."

Colin Benders is het daar niet mee eens. "Juist de aanwezigheid van al die verschillende hokjes en kamertjes maakte dit pand tot een serieuze optie. Ik denk dat als we het niet hadden gedaan, we er eeuwig spijt van hadden gehad. Zoiets komt nooit meer leeg! En ik ga liever hier lachend over twee jaar het schip in, dan dat ik me had afgevraagd hoe het toch in Tivoli zou zijn geweest."