Wu-Tang Clan-lid Raekwon vindt het nog steeds lastig om muziek te maken zonder Ol' Dirty Bastard. "Het is voor mij niet meer hetzelfde omdat een van onze broers in de hemel is en zijn mening niet meer kan geven."

Dat zegt de rapper in het Britse muziekblad NME.

Ol' Dirty Bastard, ook een van de oorspronkelijke leden van het hiphopcollectief, overleed in 2004 op 35-jarige leeftijd aan een overdosis.

De 44-jarige Raekwon wil graag een goede opvolger van het in 2007 verschenen 8 Diagrams. "We moeten een plaat maken die iedereen van Wu-Tang Clan wil horen. We zijn een groep die al twintig jaar in het vak zit en die een grote bijdrage aan de muziek heeft geleverd. Dan moet het wel een goede plaat worden."

Voor de rapper is het belangrijk dat hij gepassioneerd is over de plaat. "Zoals ik in 1993 was toen ons eerste album uitkwam. Ik wil de komende plaat met diezelfde energie maken."

A Better Tomorrow

Het is nog niet duidelijk wanneer de plaat A Better Tomorrow verschijnt. "RZA wil het album A Better Tomorrow noemen, maar als het aan mij lag, zou de cd Wu World Order heten, omdat we zo veel hebben meegemaakt."

Hoewel Raekwon zijn vraagtekens bij de titel van de zesde plaat heeft, is de ruzie met collega RZA bijgelegd. De twee hadden een meningsverschil over de toekomst van de groep en over geld. "We zijn misschien wel broers, maar dat betekent niet dat we alles kunnen maken tegenover elkaar. Het is belangrijk dat we allemaal weten wat we waard zijn en wat we allemaal bijdragen."