Rockzanger Bryan Adams is van plan in 2015 een album uit te brengen dat geproduceerd is door Jeff Lynne, de zanger van Electric Light Orchestra. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Dit jaar brengt Adams een album met covers uit, getiteld Tracks Of My Years, gevolgd door een heruitgave van zijn doorbraakalbum Reckless uit 1984.

"Ik denk dat mensen dat leuk vinden, maar voor de grote fans: ik werk aan een album met geheel nieuwe liedjes met Jeff Lynne, dat volgend jaar moet verschijnen."

Ook benadrukt hij dat de heruitgave van Reckless zes demoversies van nummers bevat die hij nooit eerder zelf heeft uitgebracht. Hij bevestigt alvast de titels van vier van de zes liedjes: Let Me Down Easy, Reckless, Draw The Line en The Boys Nite Out.

Onderkomen

Deze liedjes vonden in de jaren 80 al een onderkomen op albums van (respectievelijk) Roger Daltrey, Loverboy (als Dangerous), Ted Nugent en de Oostenrijkse hardrockband Krokus. Reckless bevatte hitsingles als Summer Of ’69, Run To You, It’s Only Love en Heaven.

De laatste tien jaar bracht Adams slechts twee studioalbums uit. Na diverse overnames in de jaren 90, zag zijn toenmalige platenfirma Interscope weinig heil in zijn muziek. Hij geeft toe dat hij liever zijn successen uit het verleden wilde koesteren dan nieuw werk uitbrengen dat onopgemerkt zou gaan.

Afstoten

"Ik wist dat het een verschrikkelijke strijd zou worden om nieuwe muziek op de radio te krijgen in de VS nadat Interscope mijn album On A Day Like Today (met de hit When You’re Gone, red.) had laten vallen", erkent Adams. "Daardoor wilde ik behouden wat ik had en nieuwe muziek afstoten."

"Er was niet langer de druk om te presteren zoals ik gewend was", zegt Adams terugkijkend. "Soms denk ik dat ik zelfs meer muziek uit had moeten brengen in de jaren 90, maar er was simpelweg geen tijd voor met mijn uitgebreide tourschema’s."