De Belgische artiest Stromae keert na vijf maanden terug op de eerste plek van de Album Top 100 met zijn tweede album.

Racine Carrée verscheen in augustus vorig jaar en kwam op nummer 16 de lijst binnen. Daarna duurde het nog tot eind december voor de plaat de top 10 bereikte.

Op 1 februari van dit jaar kwam de plaat voor het eerst op nummer 1 terecht, om twee weken later opnieuw terug te keren naar de bovenste positie van de lijst.

Sinds december staat Racine Carrée bijna onafgebroken in de top 10 van de Nederlandse verkooplijst (in mei stond de plaat twee weken op nummer 11) en nu voert Stromae opnieuw de Album Top 100 aan. Inmiddels staat het album er 49 weken in.

CSNY

Het live-album CSNY 1974 van Crosby, Stills, Nash & Young sluipt ondertussen ongemerkt de top 10 binnen. De laatste keer dat de formatie in Nederland in de top 10 stond, was 43 jaar geleden, met het live-album 4 Way Street. De enige andere top 10-notering was Déjà Vu uit 1970.

Zonder Neil Young stond de groep overigens twee keer in de top 10: in 1969 met Crosby, Stills & Nash (nummer 2) en in 1977 met CSN (nummer 4). Ook Yes, een andere oudgediende, klimt gestaag omhoog in de lijst. Het album Heaven & Earth staat inmiddels in de bovenste helft van de Album Top 100.