De Nederlandse dj Martin Garrix gooide al hoge ogen met zijn singles, maar volgend jaar wil hij een stapje verder gaan. "Ik wil in 2015 een album uitbrengen", vertelt de jonge ster aan NU.nl.

"Het moet in ieder geval divers worden. Ik wil veel nieuwe geluiden ontdekken en met nummers komen waarvan mensen in eerste instantie misschien niet zouden verwachten dat ze van mij zijn."

De dj, die dit jaar afstudeerde aan de Herman Brood Academie, heeft voor die tijd echter nog een stapel singles klaarliggen om uit te brengen.

"Ik hoop dat ik het allemaal ga halen, er zijn nogal wat deadlines", aldus Garrix. "En ondertussen zijn er ook shows over de hele wereld. Dus veel tijd om op te nemen, is er niet." Tussen de bedrijven door is er nog wel genoeg ruimte om te ontspannen.

"Binnenkort ga ik bijvoorbeeld waterskiën met Steve Aoki, daar heb ik veel zin in. Ik vind het sowieso tof dat je de dj’s met wie je steeds op dezelfde evenementen draait, ook persoonlijk leert kennen. Ik heb er veel vrienden aan overgehouden."

Chaotisch

"Dat levert soms wel aparte telefoongesprekken op", geeft hij toe. "Het is altijd een beetje chaotisch. Maar het is sowieso al ontzettend bijzonder om mee te maken natuurlijk. Moeilijk te bevatten ook: laatst stond ik voor 140.000 man op een podium. Dat is ongelooflijk."

Ook in Nederland is Garrix op grote festivals te zien. Onlangs draaide hij nog op Sensation in de Amsterdam Arena en de komende tijd is hij te zien op Mysteryland en Tomorrowland. "Dat zijn misschien wel de belangrijkste dancefestivals ter wereld, dus daar ben ik best wel trots op", zegt hij.

Doel

"Al is mijn uiteindelijke doel het uitverkopen van Madison Square Garden." Met singles als Animals en Gold Skies is hij goed op weg. Ook komt er nog een samenwerking met Ed Sheeran aan. "Die single is echt te gek geworden en moet binnenkort uitkomen. We willen de komende tijd meer gaan samenwerken."

Zelfs als hij aan de andere kant van de wereld zit, trekt Garrix veel met Nederlandse dj’s op. "Er zijn de laatste tijd een paar dj’s die met opmerkingen het idee schetsen dat er nogal wat ruzie gemaakt wordt in de scene, maar dat valt echt heel erg mee. Ik vind het fijn dat jongens als Afrojack, Tiesto en Armin mij onder hun hoede nemen."