De single Somthing About The Way You Look Tonight, met daarop ook het nummer Candle In The Wind 1997, is de best verkochte hit ooit in Vlaanderen.

Dat melden de samenstellers van de Vlaamse hitlijst Ultratop, die dit jaar zijn zestigste jubileum viert. De single kwam op 13 september 1997 de lijst binnen en piekte op nummer 1.

Het is tevens de lijstaanvoerder van de Ultratop 1001 Aller Tijden, een overzicht van de best verkochte platen ooit in het Nederlandstalige gebied van België.

Elton John staat zelfs twee keer in de top 10, want Nikita is op nummer 5 te vinden. De top 5 bestaat verder uit Let’s Twist Again van Chubby Checker (1961) op 2, Buona Sera van Louis Prima (1957) op 3 en You’re The One That I Want van John Travolta en Olivia Newton-John op 4.

Borsato

De hoogste Belgische (en tevens hoogste Vlaamse) notering is Geef Een Teken van Artiesten Voor Tsunami 12-12, op nummer 6. Rood van Marco Borsato uit 2006 staat op 11 en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse productie.

Het oudste liedje uit de lijst is Papa Loves Mambo van Perry Como. De hit uit 1954 staat in het jubileumoverzicht op nummer 962. Al bijna even oud zijn Rock Around The Clock van Bill Haley and His Comets (nummer 7) en Johnny’s Potpourri Deel 1 van Johnny Jordaan (nummer 53), beide uit 1955.

Formules

Onder de meest actuele hits bevinden zich singles van onder meer Gotye, Adele, Loreen en Bruno Mars. Volgens de samenstellers van de lijst werd het overzicht samengesteld op basis van "uitgebreide formules, zodat de hits over de periodes heen met elkaar konden worden vergeleken".

De Ultratop 1001 wordt vanaf maandag 18 augustus uitgezonden op diverse Vlaamse radiostations. De uitzending start met nummer 1.001: Lady Marmalade in de uitvoering van Christina Aguilera, Mya, Pink en Lil’ Kim, een zomerhit uit 2001.