De Hilversumse rockband Only Seven Left houdt het na negen jaar voor gezien. Dit najaar volgt een afscheidstournee.

Twee jaar geleden verscheen het laatste album van Only Seven Left, getiteld Anywhere From Here. Het kwartet laat weten "in goed overleg" uit elkaar te gaan.

"Besluiten om te stoppen was verschrikkelijk lastig, maar het voelt voor ons alle vier als de juiste keuze", zo staat er in een verklaring te lezen.

"We zijn toe aan iets nieuws. Hoewel we het nog steeds heel leuk hebben met elkaar en we ook dit jaar weer fantastische dingen hebben meegemaakt, hebben we het gevoel dat het soms moeilijker wordt om de tijd en energie op te brengen die Only Seven Left vergt en verdient."

Zanger

Kort na de oprichting in 2005 bracht de band de debuutsingle Last Night uit. Zanger Wouter Bouma werd in 2008 vervangen door Bart van Dalen. Daarna ging het hard met Only Seven Left, dat op tournee ging met Destine en MakeBelieve. Het eerste album It Was All A Dream bevatte een duet met Miss Montreal.

Van Dalen verliet in augustus 2011 de band. Via de website ZangerGezocht.nl werd Bjørn van Essen gevonden, die het daaropvolgende voorjaar al als leadzanger op het album Anywhere From Here te horen was. De voormalige 3FM Serious Talent-act wist echter nooit een hit te scoren.