De hardrockers van AC/DC hebben de opnames van hun nieuwe langspeler afgerond. 

Dat vertelt AC/DC-zanger Brian Johnson in een interview met Classic Rock.

Het album, dat nog geen titel heeft, wordt de opvolger van Black Ice uit 2008. De band reisde naar Vancouver om daar de studio in te duiken zonder Malcolm Young.

De gitarist moest zich wegens ziekte terugtrekken uit de band. Brian Johnson geeft aan dat het moeilijk was om op te nemen zonder Malcolm, maar is blij met het resultaat. "Het was geweldig in de studio. We zijn nu klaar en we hebben een stel geweldige nummers."

Ziekenhuis

Stevie Young, een neef van de gebroeders Malcolm en Angus, nam zijn plaats in tijdens de opnames. "Het mag duidelijk zijn dat we Malcolm missen", vertelt Johnson. "Hij ligt in het ziekenhuis maar hij is een vechter. We duimen dat hij snel weer sterk zal zijn." Het blijft onduidelijk wat de gitarist precies onder de leden heeft.

"Hij is erg gesteld op zijn privacy dus we kunnen er niet teveel over zeggen."

Het album van de in 1973 opgerichte band moet eind dit jaar of begin volgend jaar uitkomen. De band hoopt er een bijzondere tour bij te kunnen organiseren. "We bestaan veertig jaar. Dus ik denk dat we veertig optredens gaan doen om de fans te bedanken voor hun eeuwige trouw."